Vårt överskott hjälper utsatta människor runt om i Sverige

Sjuk, fattig, misshandlad och olycklig?

Vårt överskott går till tre huvudprojekt:

  • Barns och mänskliga rättigheter i samband av god vård och omsorrg
  • Mot hemlöshet och hållbar försörjning och fattigdomsbekämpning
  • Utanförskap och psykisk ohälsa, och ger stöd till personer som utsatts för trakasserier, hot och våld.

Kort berättelse som förklarar varför är vi fattiga

En fattig människa frågade Buda: Varför är jag fattig?

Buda svarade: Du har alldrig lärt dig att ge.

Förvånad människa frågade: Hur kan jag ge till andra när jag själv har ingenting

Enkel svar från Buda:

du har flera saker. Ett ansikte som kan få andra att le, en mun som kan ge visdom och tröst, ett hjärta som kan öppnas för en vän, ögon som kan se det goda i andra. 
Du är inte alls fattig. Andefattigdom är verklig fattigdom.

Mätt tror inte på dem hungriga

Vissa människor är fattiga men har ett rikt hjärta.
Blå servettringar

Servettringar blå

Servettringar med perfekt storlek

Servettringar Blå från kända varumärken Lyckliga Maria i trä och kall porslin, med dekorativa detaljer i form av en handgjord blomma och glittrig finish. Bredd på våra servettringar är 2,5 cm 4,8 cm i diameter. Det är perfekt storlek för att kunna ta i dem både lyxiga linservetter och pappersservetter.

servettring blå

Servettring blå är en pärla för din dukning. Gjorda av trä och med tillverkning i Sverige är dem miljövänliga och lokalproducerade.

Vilka servetter med servettringar?

Servettringar från Lyckliga maria är lämpliga för de flesta servetter. Du kan med stor fördel använda lyxiga linneservetter för dem passar mest och går i samma stil som våra servettringar. Om du skulle välja vanliga pappersservetter kommer du ändå att få en fantastik resultat.

Servettringar

Trä servettringar i blå färg med blå blomma passar som bordsdekoration till den perfekta middagen, oavsett om det är födelsedag, bröllop, tjejkväll eller familj middag

Servettringar blå

Vi har servettringar i 7 olika färger. Söker du servettringar i Lila, Blå, Vit, Rödvin, Cappuccino beige, Grön och Silver

Servettringar

Borddukning i traditionellt vinrött

Dekorationer och borddukning spelar en viktig roll för stämningen. Låt dina gäster bli riktig överraskade med prydliga servettringar och ljuslyktor i vinrödfärg från Lyckliga Maria.

Våra servettringar sticker ut och skapar en unik stil med känsla av gammalt och glamour på samma gång. Blommiga och glittriga detaljer gör dem eftertraktade och dem flesta bara älskar dem.

Vinröda servettringar

Lyckliga Maria är synonym för produkter som ser vackra ut samtidigt som de fyller en funktion.

Våra vinröda servettringar är tillverkade av trä och lufttorkade porslin i Sverige

Servettringarna Lyckliga Maria finns i många olika färger som vita, beige, blå, lila, silvriga, gröna och vinröda.

Tack vare att servettringar är handgjorda kan variationer i färger förekomma och det ett bevis på att servettringen är handgjord och inte tillverkad i en maskin.

Levande ljus

Våra ljuslyktor är tillverkade i Stockholm med samma matchande detaljer och färger som servettringar. Tänd ett värmeljus placerad i en ljuslykta och då skapar du romantiska middagar och hemtrevliga stunder.

duka bord
Lyckliga Maria

Gröna servettringar

Servettring  av trä och kall porslin, en naturmaterial som går inte sönder. Servettringar är den nyaste trenden för att skapa en vacker dukning.Våra unika servettringar passar lika bra till tygservetter som pappersservetter. Servettringen grön säljs styckvis. 

Servettringar gröna

Servettringar Pris: 49:-

Servettringar kostar 49kr per styck
Gröna servettringar är kända för sin ljuvliga pastellfärg, Den glittrande silvriga finish gör dem ännu mera charmiga.
Matcha gärna med ljuslyktor i samma färg eller med dem i beige version.

Ljustake

Servettringar lila – en fantastisk nyhet från Lyckliga Maria

Det finns många vackra saker för en fin dukning, men servettringar från svenska Lyckliga Maria överraskar oss får sin unika utseende och ljuvliga pastell och naturnära färger. Det blir en stor glädje att titta på och är verkligen vällkomande även om du dukar med den enklaste porslinet.

Lyckliga Maria senaste tillskott är servettring i lila färg. Själva ring är av trä, handmålad och dekorerad med en blomma i samma lila pastellnyans. Allt förseglas med glittrande silvriga lack.

Duka vackert med blommande servettring i lila och sex andra pastell och jordnära färger. Original svensk hantverkkonst, varumärke Lyckliga Maria, köp utan mellanhänder, pris 49kr/st

Servettringar
tittägg

Tittägg, vad är det?

Vad är Tittägg?

Det är jätte många som undrar vad är tittägg.

Enligt den gamla traditionen fick rika barn ett tittägg på påskdagen. Ett vackert ägg dekorerad med kristyr att titta i. Ägget skulle sparas i flera år och vara en prydnads objekt. Barn som fick dem var överlyckliga och då började man kalla dem Lyckoägget.

Konst att göra tittägg

Tittägg är en gammal viktoriansk konst. Tyvärr är det ett döende konsthantverk.

Idag är det väldigt få människor i världen som gör tittägg. Jag är en av dem. En del av de gamla traditionerna bevaras av enskilda individers initiativtagande. Hoppas att jag kan bidra att tittägg glöms inte bort.

Nya tider nya traditioner. Tittägg av socker känns lite gammaldags. Jag gör dem av stål, papp och kallt porslin. Sockerägg är svåra att bevara och jag vill att tittägg som jag gör skulle kunna bevaras för evigt. Precis som ägg är tittägg symbol för pånyttfödelse.

Var kan man köpa Tittägg?

Tittägg går att köpa hos mig. Helt enkelt skicka mejl till mig vilken du vill ha och jag återkommer med detaljer. Dem kan skickas med post. Du kan ringa mig på 0707981832 för mer information.

Beställ via mejlet: info@lyckligamaria.se

tittägg lyckoägget

Tittägg köpa Stockholm

Det går att hämta tittägg på Sankt Eriksgatan 99 bara om du har förbeställt din tittägg.

Tittägg Blå Kanin

Hur gör man Tittägg?

Vill du göra själv din eget tittägg. Det spelar ingen roll om du vill göra dem av socker eller samma material som jag, princip är likadant. Vi har kurser på https://konstskolanstockholm.se/fritidsaktiviteter-stockholm-kurser-konst-hantverk-pyssel/

Tittägg blå fåglar

Varför gör vi inte tittägg av socker

Gammaldags Tittägg görs av kristyr. Svårt att någon idag skulle tycka att det är gott att ätta tittägg av socker. Att spara dem i en kartong och ta fram en gång om året ser inte heller så lockande. Och dem kan lätt gå sönder eller skadas av fukt och dam.

Tittägg Lyckliga Maria är gjorda av stål, trä, papp och kall porslin.V kan ha den fram vardaglig år efter år.

Tittägg lyckoägget med fåglar

Tittägg på svenska, men hur skulle man säga det på engelska. Det närmaste jag kommer på är Diorama egg. Här i Sverige brukar vi kalla den Lyckoägget också.

Stor tittägg med fåglar från min Tittägg Blå Kollektin är ca 28 cm i höjden. Den är min favorit, med stilren elegans och klassisk form och kostar 799 kr.

tittägg fåglar
Tittägg blå fåglar, Lyckoägget PRIS: 799 kr

Det blir nog inget tittägg i år, men vi hoppas till påsk 2024. Tills då önskar jag er trevlig samvaro med familjen och god mat året om.

Har ni bättre förslag hur man säger tittägg på engelska än diorama egg, ber jag er skriva det till mig

Det finns en stark tradition av att vilja inreda hemmen med snyggt designade och funktionella produkter som saknas. Våra servettringar och ljuslyktor är presis såna produkter,

Tittägg & Ljuslykta Sommarflicka

SommarflickaVem gav dig två kyssar i majVem gav dig tretusen i juni

Tittägg Sommarflicka PRIS: 799 kr

tittägg

Jag älskar verkligen min ljuvliga tittägg med sommarflicka som motiv. Den gör mig verkligen lycklig. Tyckte att det är härligt att ha en matchande ljuslykta med samma motiv,

Tittägg är lite över 30cm hög. Använde olika ornament och blommiga detaljer att dekorera. Många dagar och timmars jobb men det var det värd.

ljuslykta

Ljuslykta Sommarflicka PRIS: 229:-

Ljuslykta sommarflicka är 13 cm hög. Ljuslykta är en artificiellt blockljus med plats för värmeljus med max storlek 5,5 cm

LJUSSTAKE GRÖN

Ljusstake Lyckliga Maria Grön med handgjorda blommor är tillverkad av stål. Ljusstaken ingår i en serie som heter Lyckliga Maria Grön Kollektion och innehåller ljuslyktor, servettringar, ljusstakar och äggkoppar.

Alla ljusstakar från Lyckliga Maria har dubbel funktion: Dem är avsedda för kronljus och samtidigt fungerar utmärkt med vanliga värmeljus. Blommor på toppen är dekorativa och hjälper att värmeljus håller sig på platsen.
Ljusstaken är färgad med akrylfärger, har en stabil primer och glittrande finish som målas för hand vilket innebär att ojämnheter och olikheter kan förekomma.

Höjd på ljusstaken är 15 cm och fot har 8,5 cm i diameter.
Det som är unik för våra ljusstakar är att dem har blommor på toppen av tub.  Dem är otrolig  vackra och har också en funktion. I stället för kronljus går det att använda vanliga, billiga värmeljus.
Både kronljus och värmeljus passar med våra ljusstakar. Det betyder att det är inte bara en vanlig ljusstake, det kan vara värmeljushållare också.

Ljusstake Grön

Grön Ljusstake Pris: 329 kr

Ljustake

Servettringar gröna 4 st, Pris 196 kr

Tittägg Blå Kollektion

Tittägg Blå Kollektion

Att ge sig på den svåra konsten att tillverka tittägg av socker var ingenting för mig. Inte ens om jag blir lovad att ställa ut dem i den Nordiska Museet i Stockholm. Min tårtkonst var mycket mera avancerad. Kristyr hemligheter kan jag väll, men för min del är det ur tiden.

Nu när jag är skadat i våden, i väntan på att bli bättre (att jag ska kunna gå efter 10 månader på mitt vänstra ben) var jag tvungen att hitta på nånting nytt för att inte bli uttråkad och deprimerad. För jag är vansinnig orolig för mitt ben. Och då var det att jag fick syn på just detta: tittägg

Men så klart, jag skulle inte vara jag om jag kopierade andra. Nu är det nya tider och den gamla tradition som gäller för lyckoägget (vilket är för mig synonym för tittägg), är bara  inspiration för mitt kreativitet och skapande.

Mina tittägg  ska inte vara av socker, och dem ska vara sååååå snygga att man kan ta dem fram på en hylla året om. Dem skulla vara gjorda av metal, trä, akryl, kall porselain och liknande bestående material. Riktiga Lyckoägget!

Passion för tittägg

Jag startade på direkten.  Det var i slutet av februari när jag var klart med inköp. Så många saker som man behövde och otroligt dyrt med material. Men min passion var väckt och jag var i gång. Trodde att jag hade gott med tid att vara klar en vecka innan påsk.

Men jag hade fel. Påsken i år 2023 inträffade på söndagen 9 april. Några dagar efter påsken hade jag 7 stycken klara. Underbara och stora tittägg från min Blå Kollektion som skulle innehålla 17 styck Lyckoägg. Och en av dem är grön.  Det betyder att jag har 10 styck blå tittägg som är halv färdiga.

Det var långa torktider och många ornament som tar tid. För att tittägg ska vara av god kvalitet målas dem och slipas otrolig många gånger med olika medium. Och på slutet förseglas dem.

Nu är jag riktig nöjd hur mina lyckoägg ser ut.

Under tiden avslutade jag min Grön Kollektion: servettringar, ljusstakar och ljuslyktor. Allt går under namnet Lyckliga Maria.

Att tillverka tittägg är inte lönsamt i jämförelse till den krävande tid som behövs. Men min konstnärliga själ kan inte låta bli. Hoppas att jag kommer att göra klart dem 10 tittägg som jag påbörjade.

Mina tittägg är riktig unika och jag vill sälja dem. Det kanske blir till nästa påsk. Hur som helst kommer jag väll inte att göra om dem. Inte med samma design.

Eller gör jag en Tittäggs utställning  på Nordiska Museet i Stockholm.