tittägg

Tittägg, vad är det?

Vad är Tittägg?

Det är jätte många som undrar vad är tittägg.

Enligt den gamla traditionen fick rika barn ett tittägg på påskdagen. Ett vackert ägg dekorerad med kristyr att titta i. Ägget skulle sparas i flera år och vara en prydnads objekt. Barn som fick dem var överlyckliga och då började man kalla dem Lyckoägget.

Konst att göra tittägg

Tittägg är en gammal viktoriansk konst. Tyvärr är det ett döende konsthantverk.

Idag är det väldigt få människor i världen som gör tittägg. Jag är en av dem. En del av de gamla traditionerna bevaras av enskilda individers initiativtagande. Hoppas att jag kan bidra att tittägg glöms inte bort.

Nya tider nya traditioner. Tittägg av socker känns lite gammaldags. Jag gör dem av stål, papp och kallt porslin. Sockerägg är svåra att bevara och jag vill att tittägg som jag gör skulle kunna bevaras för evigt. Precis som ägg är tittägg symbol för pånyttfödelse.

Var kan man köpa Tittägg?

Tittägg går att köpa hos mig. Helt enkelt skicka mejl till mig vilken du vill ha och jag återkommer med detaljer. Dem kan skickas med post. Du kan ringa mig på 0707981832 för mer information.

Beställ via mejlet: info@lyckligamaria.se

tittägg lyckoägget

Tittägg köpa Stockholm

Det går att hämta tittägg på Sankt Eriksgatan 99 bara om du har förbeställt din tittägg.

Tittägg Blå Kanin

Hur gör man Tittägg?

Vill du göra själv din eget tittägg. Det spelar ingen roll om du vill göra dem av socker eller samma material som jag, princip är likadant. Vi har kurser på https://konstskolanstockholm.se/fritidsaktiviteter-stockholm-kurser-konst-hantverk-pyssel/

Tittägg blå fåglar

Varför gör vi inte tittägg av socker

Gammaldags Tittägg görs av kristyr. Svårt att någon idag skulle tycka att det är gott att ätta tittägg av socker. Att spara dem i en kartong och ta fram en gång om året ser inte heller så lockande. Och dem kan lätt gå sönder eller skadas av fukt och dam.

Tittägg Lyckliga Maria är gjorda av stål, trä, papp och kall porslin.V kan ha den fram vardaglig år efter år.